3 redenen waarom glasbewassing belangrijker is dan je denkt [ontdek de voordelen]

Glasbewassing heeft meer voordelen dan u wellicht zou denken. Het voorkomt schimmelvorming aan de binnenkant van uw ramen, verlengt de levensduur van uw pand en zorgt voor een betere lichtinval.

Glasbewassing zorgt er overigens ook voor dat nieuwe vuilvorming beter en eerder wordt opgemerkt, vooral als de zon op het raam schijnt. Denk hierbij aan:

 • opgedroogde regendruppels;
 • vieze vegen of bijvoorbeeld;
 • zand dat op de ruiten is neergeslagen. 

Waarschijnlijk kunt u zich wel een beeld vormen van dergelijke viezigheid op de ramen. Misschien vertonen de ramen van uw eigen huis op dit moment wel verrassend veel gelijkenissen met het bovengenoemde beeld…

 Zo ja, dan wordt het toch weer eens tijd is voor een stevige reinigingsbeurt!

Het belang van een periodieke glasbewassing kunnen we dan ook niet vaak genoeg onderstrepen. Daarom zoomen we in deze blog in op de belangrijkste voordelen en de nadelen van onregelmatig / niet reinigen.

Voordelen van glasbewassing

We bespraken al kort een aantal voordelen van glasbewassing. Voordelen die van toepassing zijn op zowel de korte als de lange termijn. 

In de opsomming hieronder illustreren we 5 voordelen van glasbewassing en 3 nadelen van geen glasbewassing

 

 1. Bacteriën en schimmels krijgen geen kans om zich te settelen in het glas of in de vensterhoeken. Hiermee voorkom je onaangename geuren en eventuele gezondheidsklachten die veroorzaakt kunnen worden door deze organismen.
 2. Glasbewassing is een voordelige manier om de levensduur van uw woning, winkel of bedrijfspand te verlengen. Dit betekent concreet dat het glas, maar ook de kozijnen geen krassen of andere schade oplopen.

  Hierdoor verlies je geen geld op de waarde van deze objecten en hoef je ook niet te investeren in vervangend materiaal.

 3. Schone ramen zorgen ervoor dat licht weer gemakkelijk naar binnen valt. Dit betekent dat u zonder belemmering van vuil naar buiten kunt kijken. Bovendien hebben we vitamine D nodig om gezond te blijven en deze zonlicht gaat daar zeker aan bijdragen.

  Dit kan zelfs de productiviteit en de gemoedstoestand bevorderen.
 4. Het mooie aan goede glasbewassing is dat het effect direct zichtbaar is. Dit zorgt ervoor dat je weer naar buiten kunt staren zonder belemmerd te worden door vieze vegen of opgedroogde regendruppels.
 5. Tenslotte zorgt de periodieke schoonmaak van het kozijn en glasbewassing ook voor kwaliteitsbehoud van het schilderwerk. De verf blijft hierdoor voor een lange periode zijn kleur behouden zonder toedoen van een schilder

Conclusie: Glasbewassing heeft een positief effect op de waarde van uw pand, de eigen gezondheid en natuurlijk ook op de aanblik. Genoeg redenen om periodiek te reinigen dus!

Nadelen van geen glasbewassing

Glasbewassing is dus in veel opzichten belangrijk. Dat betekent automatisch dat wanneer ramen bijvoorbeeld nooit worden gewassen, hier ook serieuze nadelen aan kleven:

 1. Als ramen niet gewassen worden kan het opgehoopte vuil zorgen voor krassen. Daarnaast heeft dit niet alleen een negatief effect op de ramen, maar ook op de kozijnen.

 2. Als u niet regelmatig de ramen lapt, krijgen schimmels en bacteriën vrij spel. Los van de vieze aanblik kan dit ook slecht voor de gezondheid zijn.
 3. Tenslotte kan het overslaan van de glasbewassing de waarde van uw woning drastisch omlaag brengen. Niet aangepakte schade leidt vaak alleen maar tot meer ellende

Conclusie: Glasbewassing kan dus een negatief effect op de waarde van uw pand hebben, gezondheidsklachten veroorzaken en de vieze aanblik is natuurlijk ook alles behalve fraai…

Wilt u uw ramen streeploos schoon hebben zodat u met een frisse blik naar buiten kunt kijken?

Schakel dan nu de hulp in van Mannen van Schoon. Wij hebben de expertise om uw ramen streeploos te reinigen, ongeacht de omstandigheden. Bekijk hier de mogelijkheden van onze service.

 

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo 👋🏻
Kunnen we je helpen?